Loading Events

« All Events

FÅGELLE – GRATIS SOLOKONSERT 15/5

15 May @ 8:00 PM - 11:00 PM

Kulturakademin och Monument presenterar

FÅGELLE SOLOKONSERT 15/5

I samband med Kulturakademins workshop för musikbranschen öppnar vi på kvällen upp för alla intresserade att ta del av en unik spelning med Halländska artisten Fågelle (Klara Andersson).

MER OM ARTISTEN

Fågelle kommer ur den nordiska experimentella musikscenen som en vild kollision av det lyriskt vackra och det gränslöst råa, där sprudlande ljudlandskap möter poesi på svenska. Hennes röst sliter genom musiken och blir en gravitationspunkt varifrån berättelser växer om existentiell ångest och upplevelser av att vara kvinna.

Som soloartist blandar Fågelle gitarr, sång och elektronik på ett organiskt och uttrycksfullt sätt som skapar spännande ny musik i brytpunkten mellan experimentell musik och pop.

Tillsammans med producenten och samarbetspartnern Henryk Lipp (Blue for Two, Anna von Hausswolff, Union Carbide) har Fågelle spelat in två album ‘Helvetesdagar’ (2019) och ‘Den svenska vreden’ (2023), där Joakim Thåström gästar, och som rosats av kritiker i såväl Sverige som internationellt. Svenska magasinet Hymn beskriver Fågelle som “en av de allra bästa musiksverige har just nu”.

Fågelle har turnerat själv och tillsammans med band som Big Brave och Esben and the Witch och spelat på bland annat den hollänska festivalen Roadburn, Berghain Kantine i Berlin, Electrowerkz i London, Petit Bain i Paris, Zé dos Bois gallery i Lissabon och Rhiz i Wien.

OBS! Fri entré. Hämta din fribiljett nu: https://secure.tickster.com/u1uuw6e66pc867l

Details

Date:
15 May
Time:
8:00 PM - 11:00 PM