Loading Events

« All Events

Rebecca & Fiona | Mega Dance Festival 8/11

8 November @ 7:00 PM - 9 November @ 1:00 AM

REBECCA & FIONA ARRANGERAR MEGA DANCE FESTIVAL I GÖTEBORG 8/11!

Tidigare i höst släppte Rebecca & Fiona sitt fjärde album, MEGA DANCE. Detta firades med en storslagen klubbkväll på Kägelbanan i Stockholm, där duon lanserade konceptet MEGA DANCE FESTIVAL. Efter succépremiären tar de nu festivalen vidare till Monument i Göteborg den 8 november. Den här gången samarbetar de med arrangören skogsrejv och med en ny lineup av DJs som avslöjas inom kort…

På albumet ‘MEGA DANCE’ har Rebecca & Fiona återvänt till sina rötter: klubbscenen och dansmusiken. Albumet är en kärleksförklaring till ett maxat dansgolv, som för tankarna till Ibizas ikoniska klubbscen i början av 00-talet.

Med ‘MEGA DANCE’ kombinerar duon två visioner. För det första har de skapat ett pulserande, högintensivt set av explosiva danslåtar som ger känslan av att vara med dem i DJ-båset. De har förädlat sitt ikoniska sound genom att hämta inspiration från sina tidiga dansmusikinfluenser såsom Rollergirl, Leila K, Ace of Base och Scooter, och väcker därmed liv i energin från 90- och 00-talet.

För det andra bjuder de in lyssnaren till den euforiska klubbkänslan från Ibiza på tidigt 2000-tal, där festen aldrig slutade. Det hörs direkt när den frenetiska rytmen i ‘Arena’ drar igång. MEGA DANCE är en resa genom storslagna, känslosamma och framför allt lekfulla låtar. Från den energifyllda breakbeat-pulsen i ‘Paradise’, via den bombastiska ‘Bubble Bass’, till den soluppgångsdoftande pianohouse-finalen ‘Love Has A Prize’, är detta ett album som aldrig saktar ner.

”På klubben vill vi spela snabb, hård och rolig musik men så fort vi kliver ner i studion och ska göra nåt just i den viben drabbas vi av en allvarlig emo sjukdom melodimässigt. Så inför det här albumet har vi inspirerats av bubbelgum trance och eurodance som var vår första introduktion till dansmusik och utmanat oss själva att stanna över minst 130 bpm oavsett om vi proddar djupt nerbäddade i sängen eller lyckas ta oss till studion.” – Rebecca & Fiona

Om Rebecca & Fiona

Producent, pop och dj-duon Rebecca & Fiona har varit en självklar del av den svenska och internationella musikscenen sedan 2007. Sedan genombrottet har de släppt tre album, vunnit dubbla priser på Grammisgalan och har musikaliskt blandat influenser från pop, elektro och dansvärlden – alltid på sina egna villkor utan att kompromissa med slutresultatet. Viljan att både ha den konstnärliga och kreativa friheten har lett till att de sedan 2018 har drivit sitt eget skivbolag Big Romantic Music, där de fungerar som chefer över sin egen musik samtidigt som de producerar etablerade och framtida talanger. Kärleken till dansmusiken har också gjort att de i fyra år haft sitt eget program på P3 och spelat musiken de älskar.

Om skogsrejv.

skogsrejv. har under ett halvt decennium visat upp en enorm passion för att skapa minnesvärda utekvällar för svenskarna. Med ett stort fokus på historieberättande och helhet vad gäller dekor samt bokningar kommer man alltid in på en skogsrejvsproduktion med en wow-känsla. Det är också en oerhörd samhörighet på deras fester. En prestigelös känsla av att alla känner varandra. Grundarna till skogsrejv. ligger också bakom festivalen “Once Upon A Time…” och deras nya projekt klubbkoncept “Överjord”.

“Ibland går man på fester och det känns inte som att arrangören älskar en. Det är ett litet ljudsystem där och en bar där… Sen då? Det ska inte finnas några gränser för bra stämning. Det är som en god macka. Om allt matchar – fortsätt lägg på ingredienser.  Techno, tech house, ukg, dnb… Så länge det är bra och låter kul, tror vi på det!”

Trots slutsålda spelningar gång på gång har de hittills bara varit verksamma i Stockholm.  Det har dock planerats att komma till Göteborg och andra städer under en längre tid men inte blivit av.

“Ja! Göteborg har legat högst upp på listan länge. Vår näst största besökarskara åker upp från Göteborg och folk har skrikit på oss länge att vi ska komma ner. Det vore kul att idka samlag med göteborgarna så vad passar inte bättre än att rivstarta med denna feta collab den 8:e Nov!” Det ryktas också om att vi kommer hålla i en efterfest  som är gratis för alla som köper biljett till Mega Dance.

Biljetter hittar ni via jubel.se/megadance

Details

Start:
8 November @ 7:00 PM
End:
9 November @ 1:00 AM
Event Tags:
, , , , , , , , , , ,